Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Oι χώροι του Τελωνείου Χίου, ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των επισκεπτώνΜικρό αποδεικνύεται το Τελωνείο της Χίου για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες Τούρκους τουρίστες που καθημερινά... επισκέπτονται το νησί. Ενώ από το Σάββατο 27 Αυγούστου, όταν ξεκίνησαν οι διακοπές τους με αφορμή το Μπαϊράμι καθημερινά έφθαναν στη Χίο περί τα 500 άτομα. Η κατάσταση αυτή ανάγκασε τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χίου, Κ. Γανιάρη να στείλει επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, αν. υπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη και τον γεν.Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων Ι. Καπελέρη όπου ζητά την άμεση παρέμβασή τους ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ
 , επικοινωνώ μαζί σας εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο Τελωνείο Χίου, ειδικά κατά την παρούσα περίοδο κατά την οποία έχουμε αυξημένο ρεύμα επισκεπτών από την Τουρκία.
 Συγκεκριμένα, οι χώροι του Τελωνείου Χίου, είναι απολύτως ανεπαρκείς για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές εκατοντάδων ατόμων σε εξωτερικό χώρο, εκτεθειμένες στις όποιες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα παρατηρείται πολύωρη αναμονή λόγω αδυναμίας ελέγχου των επισκεπτών σε λογικό χρονικό διάστημα.
 Είναι προφανές ότι οι εικόνες που περιέγραψα, και σας κοινοποιώ, αποτελούν δυσφήμιση για τη χώρα μας, δημιουργούν τις χειρότερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας, και σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με Πύλη Εισόδου Ευρωπαϊκής Χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα την παρούσα περίοδο που η τοπική οικονομία, αλλά και η χώρα μας, έχουν άμεση ανάγκη το τουριστικό ρεύμα από τη γειτονική χώρα.
 Παρακαλώ για το ενδιαφέρον σας και την άμεση παρέμβαση από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο Τελωνείο της Χίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου