Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Πύρινος εφιάλτης στη Λαγκάδα


Μεγάλης έκτασης Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στις 10:30 στην περιοχή του Δελφινιού στον Οικισμό της Λαγκάδας, που γρήγορα λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε προς τα πρώτα σπίτια του παραλιακού χωριού.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικος της περιοχής, που θα καταθέσει για εμπρηστική ενέργεια, είδε δύο ταυτόχρονες εστίες να ανάβουν και ενημέρωσε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο με 30 άνδρες και 15 οχήματα.
Σημαντική παρόλα αυτά ήταν και η παρουσία των εθελοντών καθώς και του στρατού ξηράς που υπό τις οδηγίες του Ταξίαρχου Μ. Μεϊμάρη, συνέδραμαν ουσιαστικά ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί προς το δάσος πάνω από το χωριό.
Πέρα από κάθε όριο, ουσιαστική και καίρια θεωρείται η παρουσία του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή και έκανε ρήψεις νερού για πάνω από 2 ώρες.
Οι κάτοικοι πάντως από την πλευρά τους έκαναν λόγω για ελλιπή μέτρα δασοπυρόσβεσης καθώς στην περιοχή δεν υπήρχε ούτε ένας πυροσβεστικός κρουνός ενώ η διέλευση των οχημάτων στο δρόμο γινόταν με ιδιαίτερη δυσκολία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του Καλοκαιριού κατάφερε να κάψει πάνω από 30 στρέμματα κυρίως χορτολιβαδικής αλλά και δασικής έκτασης με τον διοικητή της Π.Υ Χίου να απευθύνει μέσω των ΜΜΕ έκκληση στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου