Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Άρχισε το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Χίων


Άρχισε χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Χίων, που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά.
Το Συνέδριο αφορά την προβολή της Χίου και έχει ως κύριο θέμα "προορισμός Χίος".

Την έναρξη κήρυξε οαρχιμανδρίτης Διονύσιος, ιερέας της Νέας Μονής. Ακολούθησαν χαιρετισμοί τουν αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη, του δημάρχουΠολύδωρα Λαμπρινούδη, της αντιπεριφερειάρχου Βορείου Αιγαίου, υπεύθυνης για τον Τουρισμό και την Παιδεία, Λίτσας Λύκου, του... εκπροσώπου του βουλευτή Κωστή Μουσουρούλη, Χρήστου Καραχάλιου, της προέδρου του Συλλόγου Ομογενών Χίου Ισαβέλλας Μπουρνιά, του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, αδελφού του αρχιμανδρίτη Διονύσιου, του προέδρου των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά Δημήτρη Κοντολιού και του προέδρου της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρη Κοκκινάκη.

Ο κ. Λαμπρινούδης μεταξύ άλλων τόνισε:
"Η καρδιά και η ψυχή σας κτυπάει για το νησί μας. Είστε υπερήφανοι για τη Χίο και αυτό δείχνει τη μεγάλη αγάπη που διατηρεί ο απόδημος ελληνισμός για τη γενέτειρά του, το νησί της Χίου.
Σας διαβεβαιώ ότι ως δήμαρχος Χίου θα κάνω ότι είναι δυνατόν για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του νησιού".  Ο πρόεδρος Δημήτρης Κοντολιός είπε μεταξύ άλλων ότι επιθυμία των ομογενών είναι να βοηθήσουν τη γενέτειρά τους, Χίο και αυτό το στόχο έχει το συνέδριο.

Ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ αφού χαιρέτησε τους ομογενείς είπε:
"Ο απόδημος ελληνισμός είναι διάσπαρτος σ' όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις του έθνους μας. Ιδιαίτερα στην Αμερική, το έχει αποδείξει αυτό, η μεγάλη σε αριθμό παρουσία του, έχει επανειλημμένα επιρρεάσει για ευνοϊκή συμπεριφορά της υπερδύναμης των ΗΠΑ, υπέρ της χώρας μας. Σ' αυτή τη δύναμη οι Χιώτες απόδημοι έχουν ένα μεγάλο ποσοστό συμμετοχής. Η Χίος μας πρέπει να είναι υπερήφανη για τα παιδιά της. Τους οφείλουμε όλοι μας μια θερμή αγκαλιά".
Στη συνέχεια συνεχάρει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών του συνεδρίου και κατέληξε:
"Αν και οι απόδημοι έχουν αποδείξει το αντίθετο, τους προσφέρουμε νοερά το λουλούδι "μη-με-λησμόνει".
Εκ μέρους της νεολαίας των αποδήμων μίλησαν ο Αντώνης Μπουμπούλης καιΧριστίνα Γεραζούνη.

Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τους ομογενείς για τη βοήθεια πουν παρέχουνν στο έργο που επιτελεί η Κιβωτός του Κόσμου.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο ξενοδοχείο Χανδρής.
Σήμερα Πέμπτη 4/8 οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται με τοποθετήσεις συνέδρων το πρωί από τις 9.30 έως τις 12.30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6-8 μ.μ. συμμετείχαν οι, Ευγενία Σταυράκη, Θώμας Κώνστας. Ανακαλύψτε το "Chios in Detail". Δρ. Σάββας Καζάνας, Ομάδα Αιγαίου, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου δημιουργός της Κιβωτού του Κόσμου.

Στις 8.30 μ.μ. ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρας Λαμπρινούδης, προγραμμάτισε δεξίωση στους αντιπροσώπους και τις οικογένειές τους στο Δαφνώνα. Τέλος, αύριο Παρασκευή 5/8 στις 9 μ.μ. θα γίνει στο ξενοδοχείο Golden Sand το επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο όπου θα δοθούν οι υποτροφίες και θα τιμηθούν με το βραβείο της Χιακής Διασποράς πρόσωπα μεταξύ των οποίων είναι ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρας Λαμπρινούδης και ο δημιουργός της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου.
http://odysseaschios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου