Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η γυναίκα-αράχνη της Χίου με θύματα 200 άτομα


Κατάφερε να μπλέξει στον ιστό της διακόσια άτομα και μέσα σε τρία χρόνια να τους πάρει το αστρονομικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ! Η γυναίκα-αράχνη έχει...
 κάνει άνω-κάτω την κοινωνία της Χίου.

Η 55χρονη ασφαλίστρια έπειθε τους πελάτες της να της δίνουν το κομπόδεμά τους για το επενδύσει και να τους φέρει κέρδη ύψους 8,5%. Ετσι, πάνω από διακόσια άτομα πείστηκαν και της είχαν εμπιστευτεί από 500 έως 300.000 ευρώ με την ελπίδα ότι στους δύσκολους αυτούς καιρούς θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημά τους με τα γρήγορα και… σίγουρα κέρδη που θα τους έφερνε.

Οσο, όμως, περνούσε ο καιρός και τα αναμενόμενα κέρδη δεν έρχονταν, άρχισαν να τους μπαίνουν ψύλλοι στ' αφτιά. Οι εξηγήσεις που τους έδινε η… έμπιστη ασφαλίστρια δεν ήταν πειστικές. Ετσι, άρχισαν να καταφεύγουν σε δικηγόρους, οι οποίοι διαπίστωσαν το εύρος της υπόθεσης και ένωσαν τις δυνάμεις τους συγκεντρώνοντας σε ξενοδοχείο του νησιού όλα τα θύματα για να καταγράψουν λεπτομερώς τα ποσά που έχασαν.

Το χειρότερο είναι ότι τα έγγραφα που αναφέρουν τα ποσά που φέρεται να καταχράστηκε η ασφαλίστρια είναι απλά σχέδια επενδυτικών προγραμμάτων και δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο, αφού δεν φαίνονται στο χαρτοφυλάκιο και στο ηλεκτρονικό σύστημα της μητρικής ασφαλιστικής εταιρείας!

Και ενώ στην τοπική κοινωνία επικρατούσε σάλος, η ασφαλίστρια εμφανίστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για να δώσει εξηγήσεις! Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η εισαγγελέας, κατέθεσε ότι τα χρήματα χάθηκαν λόγω… άστοχης επένδυσης και ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα είναι μόλις 100.000 ευρώ.

«Κάποια επενδυτικά προγράμματα απαξιώθηκαν, αλλά δεν είχα το… θάρρος να το πω στους πελάτες! Ετσι, προσπαθούσα να καλύψω τη ζημιά με χρήματα των… επόμενων πελατών. Ετσι, όμως, δημιουργήθηκε μια τρύπα που δεν μποορούσα να διαχειριστώ…»

Η 55χρονη δήλωσε ακόμη ότι δεν είχε πρόθεση να εγκαταλείψει το νησί, γι' αυτό προσήλθε αυθόρμητα να καταθέσει.

Ομως έχουν ήδη υποβληθεί σε βάρος της δεκαπέντε μηνύσεις και σαράντα δύο καταγγελίες για ποσά ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, κι έτσι με βάση τη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Χίου, η εισαγγελέας τής άσκησε δίωξη για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Η 55χρονη κρατείται και μετά την απολογία της στον ανακριτή θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέα.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου