Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

48ωρη απεργία στις φυλακές της Χίου


Οι εργαζόμενοι των φυλακών τονίζουν ότι είναι αφύλακτες, αφού ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των... Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Χίου αύριο Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αντιστεκόμενη στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης.

Είναι γνωστό ότι...εδώ και πολύ καιρό, οι εργαζόμενοι στις φυλακές της Χίου, έχουν με κάθε τρόπο επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις φυλακές, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, αλλά και κράτησης των κρατουμένων.

Σε σχετική κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σύλλογοι: Υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς και Σωφρονιστικών υπαλλήλων καταστήματος κράτησης Χίου, επισημαίνεται:

"Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων.

Συμμετέχουμε σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Οκτωβρίου ήμερα απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ως πλήρες μέλος της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ :

· Λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, παραμένουν κενά στην Υπηρεσία της τάξης του 60%. Παράλληλα εντός του 2010 λειτούργησε το κατάστημα κράτησης Σερρών απογυμνώνοντας από προσωπικό άλλες υπηρεσίες (λόγω μεταθέσεων).

· Έχουμε υποστεί μείωση του μισθού μας άνω του 40%, όταν την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι λόγω πλήρης αδυναμίας της Πολιτείας να πληρώνουμε την αγορά του οπλισμού μας, της εκπαίδευσης μας, των στολών μας, των αλεξίσφαιρων γιλέκων και των ασυρμάτων.

· Δεν έχουμε πληρωθεί την νυχτερινή εργασία που παρείχαμε εντός του 2011 ενώ μας οφείλονται ακόμα ο Νοέμβριος & ο Δεκέμβριος του 2008 και ο Δεκέμβριος του 2009.

Οι φυλακές είναι Αφύλακτες.
· Λόγω μείωσης του κονδυλίου νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας, ΔΕΝ τηρούνται πλέον τα σχέδια ασφαλείας φρούρησης των Φυλακών κατά τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες.

Τις ημέρες της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης.

Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).
odysseaschios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου