Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τριήμερο πένθος και ημιαργία την Τρίτη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του, χθες Δευτέρα 18/07/2011 με μοναδικό θέμα στην... Ημερήσια Διάταξη «Την απόδοση τιμών στον μεταστάντα Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Κυρό Διονύσιο» αφού άκουσε την εισήγηση του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Κυρού Διονύσιου. Ο αοίδιμος Ιεράρχης συνδέθηκε στενά με τα νησιά μας, υπηρέτησε πιστά και με ανιδιοτέλεια την εκκλησία και τους συμπολίτες μας για 32 ολόκληρα χρόνια.
Στάθηκε πάντοτε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, αρωγός και συμπαραστάτης στον πάσχοντα συνάνθρωπο, τον ανήμπορο, τη νέα γενιά.
Για αυτό και η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή στη συνείδηση των συμπολιτών μας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου αλλά και
ολόκληρης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Να κατατεθεί εκ μέρους του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου στεφάνι στο σεπτό σκήνωμα του μεταστάντος.
Να κηρυχτεί τριήμερο πένθος στο νομό Χίου και να κυματίσει μεσίστια η σημαία στο κατάστημα και στις υπηρεσίες της
Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στον τοποτηρητή της Μητρόπολης
Χίου Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. κ. Χρυσόστομο και
να του επιδοθεί το παρόν ψήφισμα.
Να παραμείνουν κλειστές οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου την Τρίτη 19 Ιουλίου ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του εκλιπόντος από τις 11:00 π.μ. έως και πέρατος του ωραρίου.
Τον Περιφερειάρχη θα εκπροσωπήσει στην εξόδιο ακολουθία ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου κ. Κ. Γανιάρης.
http://www.kounoupi.gr/politiki/1818-apofasi-perifereiaku-symvoulioy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου