Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις για την απόφαση της AEGEAN να μη συμπεριλάβει τη Χίο και τη Σάμο στο πρόγραμμα των χειμερινών της δρομολογίωνΤην επανεξέταση της απόφασης από μέρους της Aegean Airlines, να μην συμπεριλάβει τη Χίο και τη Σάμο στο πρόγραμμα των χειμερινών της δρομολογίων, ζητά με επιστολή της η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου.

Η κ. Λύκου τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή της πως "μια τέτοια προοπτική δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας, που χρόνια τώρα αντιπαλεύουν το μεγάλο πρόβλημα της προσβασιμότητας, που αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης".

Η κ. Λύκου αφού υπογραμμίζει πως οι πτήσεις της AEGEAN προς Σάμο και Χίο πάντοτε είχαν και εξακολουθούν να έχουν μεγάλα ποσοστά πληρότητας, αναφέρει πως "μοιάζει ακατανόητη η επιλογή της εταιρίας να αποκλείσει τα δύο νησιά από τον κατάλογο των προορισμών της, εκτός αν εξυπηρετεί εμπορικές σκοπιμότητες που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε".

Η Αντιπεριφερειάρχης στο τέλος της επιστολής της παρακαλεί να επανεξεταστεί το ζήτημα, "με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία, αφού πρόκειται για ακριτικές, νησιωτικές περιοχές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου